Varkensreepjes met kruidige tomatensaus

4
  • 500 g varkensvlees, in reepjes
  • 1 ui
  • 100 g gezouten spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • doosje passata van tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 takjes basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gemalen parmezaanse kaas
  • peper en zout

Snipper de ui fijn. Zet een pot op het vuur en laat er 1 lepel olijfolie in warm worden. Doe de ui in de pot.

Laat 5 minuten zachtjes garen. Voeg dan de spekblokjes toe en laat gedurende 2 minuten een kleurtje krijgen. Voeg het gehakte knoflook toe laat nog even bakken.

Giet de passata in de pan en breng zacht aan de kook. Laat 10 minuten zacht pruttelen zonder deksel. Voeg eventueel wat water toe. Peper de saus uitvoerig.

Snijd de olijven in stukjes en hak het basilicum. Meng deze onder de saus en houd die even warm.

Peper en zout de varkensreepjes en bak ze op hoog vuur in een braadpan met hete olijfolie. Schep dan het vlees op een serveerschotel.

Overgiet met de tomatensaus. Bestrooi met gemalen parmezaanse kaas en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.