Varkensreepjes met herfstsaus en pompoenpuree

4
  • 600 g varkensvlees, in reepjes
  • zwarte peper en zout
  • boter om in te bakken

Voor de saus:

  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk koolrabi, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk knolselder, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel gele mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel bruine mosterdzaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 klein stukje gember, fijngesneden
  • 2,5 dl verse wortelsap
  • 3 à 4 eetlepel sinaasappelsap
  • 2 eetlepel boter
  • zwarte peper en zout

Voor de pompoenpuree:

  • 1 kleine harde pompoen (potimaron), ontpit en in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • geroosterde pompoenpitjes
  • zwarte peper en zout

Kook de pompoenblokjes in ongezouten water gaar en laat uitlekken. Mix tot puree met een staafmixer. Voeg olijfolie naar smaak toe. Smaak af met peper en zout en meng met de geroosterde pompoenpitjes.

Bereid de saus. Kook de blokjes wortel, koolrabi en knolselder beetgaar in gezouten water. Kook het mosterdzaad 10 minuten in water. Meng de wortelgroenten met de mosterd, tijm en peterselie.

Doe de gember met het wortelsap in een kookpot en laat alles inkoken tot ca. 1 dl. Smaak af met sinaasappelsap, boter, peper en zout. Giet door een zeef. Voeg de groenteblokjes toe aan de saus. Houd warm.

Kruid de varkensreepjes met peper en zout en bak ze kort aan.

Serveer het vlees met pompoenpuree en herfstsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.