Varkensreepjes met groentjes en curryschuim

4
  • 500 g varkensvlees (in reepjes)
  • peper en zeezout
  • boter om in te bakken

Voor de groenten

  • 400 g corne de gatte-aardappelen
  • 12 jonge wortelen
  • 1/2 kg sluimererwten
  • 1/2 bussel verse koriander
  • boter
  • zwarte peper en zeezout

Voor het curryschuim

  • 1/2 theelepel currypoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • maïszetmeel
  • peper en zout
  • 2 eetlepels limoensap

Was en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Kook de wortelen 45 minuten in gezouten water, voeg de sluimererwten toe en kook nog 2 à 3 min. beetgaar. Spoel ze af onder koud water. Snijd de aardappelen en wortelen in kleinere stukjes. Verwarm de boter en verwarm de groenten hierin. Voeg de koriander toe. Houd de groenten warm.

Bak de curry en komijnpoeder in olijfolie. Voeg de kippenbouillon en room toe. Laat de saus inkoken tot de helft en bind eventueel met maïszetmeel. Smaak af met peper, zout en limoensap.

Kruid en bak de Finettes 2 à 3 minuten in boter.

Schuim de saus voor het serveren op met een staafmixer.

Serveer het geheel op een bord. Werk af met het curryschuim.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.