Varkensreepjes met gember en linzen

4
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels verse gember in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 500 g varkensvlees, in reepjes

Voor de linzen:

  • 300 g linzen
  • 5 dl water
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepel kummelzaad
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepel gehakte verse koriander
  • zeezout en zwarte peper

Verhit de olie in een pan. Bak hierin de gember 2 min. Voeg suiker, limoensap en azijn toe en laat borrelen tot hij is ingedikt. Haal de pan van het vuur.

Breng de linzen met het water aan de kook. Kook de linzen op een laag vuur onder een deksel ± 8 min gaar.

Verhit olie in de wok en bak hierin het kummelzaad 1 min. Voeg er de uitgelekte linzen, limoensap, koriander, peper en zout aan toe en roerbak 5 min. Schep uit de wok en houd warm.

Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en roerbak hierin de Finettes gedurende 2 min. Giet de gekarmaliseerde gember erover en verwarm 1 min. mee.

Schep de linzen op vier borden en daarop het vlees met de gembersiroop.

Serveer met boontjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.