Varkensreepjes met gebakken tomaat en basilicumbrood

4
  • 300 g varkensvlees, in reepjes
  • 4 tomaten, in dikke schijven gesneden
  • olijfolie
  • 100 g spinazie
  • 1 bussel basilicum
  • 3 eetlepels olie
  • 1 Turks brood in 4 gesneden
  • 100 g oude pittige kaas
  • stukjes citroen
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de schijven tomaat op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten. Indien je geen oven hebt, grill de tomaten dan 10 à 15 minuten in een grillpan.

Kruid de varkensreepjes met peper en zout en bak ze in een weinig olie in 2 à 3 minuten gaar.

Snijd de 4 stukken brood overlangs in twee en bedek de ene broodhelft met de spinazie, varkensreepjes, tomaat en de basilicum.

Leg de kaas op de andere broodhelften en leg deze onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Leg deze helft met gesmolten kaas bovenop de andere helft en geef er stukjes citroen bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.