Varkensreepjes met appelen

4
  • 500 g varkensvlees, in reepjes
  • 2 appelen 
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels zure room
  • een klontje boter 
  • peper en zout

Schil de appelen, snijd in 4, haal er het klokhuis uit en snijd het vruchtvlees in mooie parten.

Peper en zout de varkensreepjes.

Zet een braadpan op het vuur en laat er de boter in uitsmelten. Bak het varkensvlees in de hete boter gedurende 3 minuten. Schep het vlees uit de pan.

Bak de appelparten in de pan op hoog vuur. Overgiet met de ahornsiroop. Laat de appelen een kleurtje krijgen. Voeg de room toe en roer. Laat 2 minuten zacht inkoken. Voeg het vlees toe en breng opnieuw aan de kook.

Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.