Varkensreepjes met appelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

De appelstukjes zorgen samen met de varkensreepjes voor een uitstekend duo van zoet en hartig.

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees, in reepjes
  • 2 appelen 
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels zure room
  • een klontje boter 
  • peper en zout

Recept

Schil de appelen, snijd in 4, haal er het klokhuis uit en snijd het vruchtvlees in mooie parten.

Peper en zout de varkensreepjes.

Zet een braadpan op het vuur en laat er de boter in uitsmelten. Bak het varkensvlees in de hete boter gedurende 3 minuten. Schep het vlees uit de pan.

Bak de appelparten in de pan op hoog vuur. Overgiet met de ahornsiroop. Laat de appelen een kleurtje krijgen. Voeg de room toe en roer. Laat 2 minuten zacht inkoken. Voeg het vlees toe en breng opnieuw aan de kook.

Serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.