Varkensreepjes in tempura met rucoladressing

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 500 g varkenslapjes (in reepjes gesneden)
  • frituurolie

Voor het tempurabeslag

  • 2 eetlepels grof gemalen zwarte peper
  • 4 dl ijskoud water
  • 150 g bloem
  • 50 g maïszetmeel
  • een snuifje zout

Voor de dressing

  • 2 dl mayonaise
  • 2 eetlepels fijngesnipperde rucola
  • 1 eetlepel limoensap

Recept

Maak het beslag door de bloem, het zetmeel en de peper door het water te mengen. Breng op smaak met zout.

Doe de mayonaise, de rucola en het limoensap in een hoge beker en mix met een staafmixer.

Haal de varkensreepjes door het beslag en frituur 2 tot 3 minuten op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de tempura met de dressing. Eventueel kan je er ook nog wat gestoomde primeurgroenten bij serveren.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.