Varkensreepjes in tempura met rucoladressing

4
  • 500 g varkenslapjes (in reepjes gesneden)
  • frituurolie

Voor het tempurabeslag

  • 2 eetlepels grof gemalen zwarte peper
  • 4 dl ijskoud water
  • 150 g bloem
  • 50 g maïszetmeel
  • een snuifje zout

Voor de dressing

  • 2 dl mayonaise
  • 2 eetlepels fijngesnipperde rucola
  • 1 eetlepel limoensap
Voor een extra krokant resultaat roer je het beslag niet te glad. Het geheel mag best wat klonterig blijven. Gebruik dan ook geen vork of klopper, maar eerder eetstokjes.

Maak het beslag door de bloem, het zetmeel en de peper door het water te mengen. Breng op smaak met zout.

Doe de mayonaise, de rucola en het limoensap in een hoge beker en mix met een staafmixer.

Haal de varkensreepjes door het beslag en frituur 2 tot 3 minuten op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de tempura met de dressing. Eventueel kan je er ook nog wat gestoomde primeurgroenten bij serveren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.