Varkensnek met frisse groenten en bospaddenstoelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Een stijlvol winters gerecht met heerlijke bospaddenstoelen die sierlijk ogen op het bord. 

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensnek
  • 2 kleine paksoi
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 rammenas (3 dagen op voorhand pekelen)
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 400 g witte rijst
  • 300 g witte miso
  • 3 klontjes boter
  • 1 l water
  • verse koriander
  • peper en zout

Recept

Schil de rammenas en snijd in blokjes. Leg in een groot pot, zonder deksel. Voeg het water, opgelost met 30 g zout toe. De blokjes moeten helemaal met het water bedekt zijn. Span een stuk papier of gaasdoek over de pot en laat 3 dagen pekelen op kamertemperatuur.

Bestel vooraf bij de slager de varkensnek. Wrijf het vlees in met de miso. Leg dit samen met een klontje boter in een ovenschaal en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Verminder daarna de temperatuur naar 160° en laat nog 30 minuten verder garen.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in de lengte in 2. Ontdoe de lente-uitjes van hun wortels en snijd de topjes van de groene uiteinden dwars in 2. Bak beide groenten met een klontje boter aan in een pan. Kruid met peper en zout.

Bak ook de bospaddenstoelen met een klontje boter en kruid met peper en zout.

Dresseren:

Snijd de varkensnek in dikke schijven.

Maak een bedje van rijst op het bord en dresseer daarop de varkensnek.

Leg alle gebakken groenten ernaast en werk af met koriander en wat blokjes gepekelde rammenas. De vleesjus kan als saus gebruikt worden.

Chef Yannick Van Aeken - restaurant Humphrey

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.