Varkensmignonnette en frisse komkommersalade met venkelzaadjes en yoghurt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

De komkommersalade met yoghurt zorgt voor een heerlijk zomergevoel op je bord. Door het toevoegen van venkelzaadjes krijgt de salade een lekkere, knapperige smaak. 

Ingrediënten

  • 4 kleine varkensmignonnettes (400 g in totaal)
  • 2 komkommers
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pistachenootjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 6 takjes dille
  • peper van de molen
  • (zee)zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
     

Recept

Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.
 

Besprenkel ze lichtjes met (zee)zout en laat alles 15 minuten trekken.

 

Spoel de komkommerplakjes en pers ze goed uit.


 

Rooster de venkelzaadjes lichtjes in een droge pan.

 

Pers de teentjes knoflook bij de komkommer, voeg de venkelzaadjes toe, meng er de yoghurt, de fijngesnipperde lente-uitjes en de geroosterde pistachenootjes onder, besprenkel met citroensap en breng verder op smaak met peper van de molen.
 

Bak de varkensmignonnettes aan elke zijde goudbruin in een weinig olijfolie.

 

Laat ze 5 à 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C.

 

Laat ze ook nog even rusten alvorens te serveren.

 

Werk af met dille en serveer met de komkommersalade.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.