Varkensmignonnette en frisse komkommersalade met venkelzaadjes en yoghurt

4
  • 4 kleine varkensmignonnettes (400 g in totaal)
  • 2 komkommers
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pistachenootjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 6 takjes dille
  • peper van de molen
  • (zee)zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
     

Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.
Besprenkel ze lichtjes met (zee)zout en laat alles 15 minuten trekken.
Spoel de komkommerplakjes en pers ze goed uit.

Rooster de venkelzaadjes lichtjes in een droge pan.
Pers de teentjes knoflook bij de komkommer, voeg de venkelzaadjes toe, meng er de yoghurt, de fijngesnipperde lente-uitjes en de geroosterde pistachenootjes onder, besprenkel met citroensap en breng verder op smaak met peper van de molen.

Bak de varkensmignonnettes aan elke zijde goudbruin in een weinig olijfolie.
Laat ze 5 à 6 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat ze ook nog even rusten alvorens te serveren.

Werk af met dille en serveer met de komkommersalade.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.