Varkensmignonette geflambeerd met cognac

Hoofdgerecht
4
35
  • 4 varkensmignonettes
  • 600 g aardappelen
  • 400 g Parijse champignons, in partjes gesneden
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 ml light room
  • 50 ml cognac
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
     

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de varkensmignonettes met peper en zout.
Smelt 1/2 eetlepel boter in een pan en schroei hierin het vlees dicht. Laat 3 minuten per kant, op een zacht vuurtje, verder garen.

Smelt de rest van de boter in een pan en stoof hierin de champignons tot alle vocht is verdwenen. Kruid met peper en zout.
Flambeer de mignonettes met de cognac, haal uit de pan en laat afgedekt 10 minuten rusten.

Voeg de room bij het braadvocht en schraap alle aanbaksels goed los. Laat de saus 5 minuten inkoken.
Voeg er de champignons, het paprikapoeder en de bieslook bij.

Giet de saus op het vlees, strooi er de tuinkers over.
Serveer met gekookte aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.