Varkenskroontje, spinaziepuree, jus met jeneverbessen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 varkenskroontjes van 400 à 500 g
  • 250 g verse spinazie
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 2 dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g boter
  • 2,5 dl lichte rundsbouillon
  • een kruidentuiltje (tijm, laurier en peterselie)
  • een 10-tal jeneverbessen
  • peper en zout

Kook de geschilde aardappelen gaar in ruim licht gezouten water, giet af en laat kort drogen op hoog vuur., Maak puree van de aardappelen en maak aan met de melk en 1/3 van de boter.

Bak intussen de varkenskroontjes aan op hoog vuur in de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de varkenskroontjes in een ovenschotel. Snijd de wortel en 1 ui fijn en voeg samen met 1/3 van de boter en het kruidentuiltje toe aan het varkenskroontje. Laat in een voorverwarmde oven garen op 150°C gedurende 30 à 40 minuten.

Spoel de spinazie. Hak de tweede ui fijn en stoof glazig in de resterende boter. Voeg de spinazie toe en laat 'slinken' in de pan. Voeg bij de puree en breng op smaak met peper en zout.

Haal intussen het vlees uit de ovenschaal en leg in een diep bord met een stuk folie erover.

Blus de ovenschotel met de rundsbouillon, zeef door in een pannetje en voeg de geplette jeneverbessen toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Snijd het vlees van het been en snijd in dikke plakken. Schik op een bord, lepel er jus langs en serveer er de spinaziepuree langs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.