Varkenskroontje op de barbecue met sucrines, een zalfje van erwtjes en vinaigrette van tuinbonen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 varkenskroontje van 800 g à 1kg
  • 4 sucrines
  • 200 g verse gepelde tuinbonen
  • 200 g verse gepelde erwtjes of diepvrieserwten
  • 25 cl blanke fond
  • 1 bintje
  • 3 el chardonnayazijn
  • 30 g gehakte bieslook (of daslook)
  • 150 g hoeveboter
  • 1 fijngesneden lange sjalot
  • een scheut olijfolie voor het vlees
  • fleur de sel
  • tijm, laurier en zwarte peper

Laat het vetrandje aan het vlees tijdens de bereiding, dat geeft meer smaak. Achteraf kun je het gewoon wegsnijden.

Recept

Versnijd het varkenskroontje in koteletten en marineer kort met tijm, laurier, peper en olijfolie. Gril op de barbecue en kruid met fleur de sel.

Snijd de sucrines doormidden, kruid met peper en zout en olijfolie en gril op de barbecue.

Maak van de erwtjes en het bintje een zalf met de blanke fond, een klontje boter en zout.

Kook de tuinbonen beetgaar, stoof aan met de sjalot in olijfolie, blus met chardonnayazijn en kruid af met peper en zout.

Meng de bieslook met de rest van de hoeveboter en fleur de sel.

Serveer het varkenskroontje samen met de sucrines, het zalfje en de tuinbonen. Werk af met de bieslookboter.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.