Varkenskroontje met kruidenkorst

4
120
  • 1 varkenskroontje
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte tijm
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 4 el paneermeel
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 2 wortelen
  • 1 stengel bleekselder
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 el room
  • 400 ml kalfsbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 kl oregano

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het kroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje kruiselings in. Braad het vlees rondom aan in olijfolie. Laat even afkoelen.

Meng voor de kruidenkorst het paneermeel, de gehakte kruiden, de mosterd en de kaas. Verdeel over het vlees en druk aan. Besprenkel met olijfolie.

Verlaag de oven temperatuur tot 150°C en zet 1 uur in de oven. Laat even korsten onder de grill.

Maak de groenten schoon. Pel en snipper de uien en look. Schil de wortelen en snijd in plakjes. Snijd de selder in boogjes en de prei in ringen. Fruit de ui en look glazig in olie. Voeg wortelen, selder en prei toe, laat 10 minuten stoven.

Schenk er de wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg de oregano, tomatenpuree, gezeefde tomaten en bouillon toe. Laat 20 minuten sudderen. Roer de room erdoor, kruid met peper en zout.

Neem uit de oven, laat even rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de saus.

Lekker met gebakken krieltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.