Varkenskroontje in melk gegaard

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

90

Ingrediënten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het varkenskroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje kruiselings in. Bak het vlees rondom bruin in boter.

Leg het vlees in een ovenschaal met de knoflook en de rozemarijn. Schenk de warme melk over het vlees.

Zet de schaal (onafgedekt) in de oven en verlaag de temperatuur naar 150°C. Laat 1 uur braden. Bedruip elk kwartier met braadvocht. Neem het vlees uit de schaal en hou warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus.

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Snipper de sjalotten.

Bak de spekblokjes krokant. Laat drogen op keukenpapier.

Bak de sjalotten en de paddenstoelen op hoog vuur in boter. Voeg het spek toe. Schenk er de gezeefde melk bij en laat licht inkoken. Bind met wat maïszetmeel. Kruid met peper en zout.

Snijd het vlees in plakken. Serveer met de saus. Werk af met gehakte peterselie.

Lekker met kroketten en een salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.