Varkenskroketjes op z’n Japans

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 15

Ingrediënten

  • 400 g varkensgehakt
  • 600 g aardappelpuree
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • 2 uien
  • 4 el sojasaus
  • 6 el mayonaise
  • 6 el bloem
  • boter
  • frituurolie
  • peper en zout

Recept

Hak de uien fijn en stoof ze 3 minuten in een beetje boter.

Meng de puree, de uien en het vlees. Maak er kroketjes van ter grootte van een ei. Haal elk kroketje door de bloem, vervolgens door de geklopte eieren en als laatste door het paneermeel.

Frituur de kroketjes tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Leg ze even op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

Meng de sojasaus onder de mayonaise. Serveer dit bij de warme varkenskroketjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.