Varkenshaasje met verse boontjes

Claudia Allemeersch
2
  • 1 varkenshaasje
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje verse tijm (voor bij het vlees)
  • 2 uien
  • 4 aardappelen
  • 8 blaadjes salie
  • 2 dl witte wijn
  • 60 g boter
  • peper en zout
  • 200 g boontjes
  • 2 teentjes look
  • 1 el honing
  • 1 takje verse tijm (voor bij de boontjes)

Verhit de olijfolie in een pan en braad het haasje aan.
Voeg de gesnipperde look toe, alsook de blaadjes salie en het takje tijm.
Pel de ui en versnijd in ringen.
Voeg toe.
Blus af met witte wijn.
Plaats een deksel op de pan en plaats in de oven: 140 °C - 35 min.
Controleer af en toe of er extra vocht (water) moet toegevoegd worden.

Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige blokjes.
Kook ze 5 minuten gaar in gezouten water.
Giet af en bak even in een klein beetje boter krokant.
Blancheer ondertussen de boontjes samen met de 2 teentjes look, giet af en spoel onder koud stromend water om de groene kleur te behouden.
Werk af met de honing en de geritste tijm.

Haal het vlees uit de pan en zeef het braadvocht.
Laat inkoken en werk af met enkele koude stukjes boter.
Kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.