Varkenshaasje met jenever

4
  • 2 varkenshaasjes
  • jenever
  • 2 eetlepels jeneverbessen
  • boter
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Plet de jeneverbessen in een vijzel of onder het lemmet van een groot mes. Kruid de varkenshaasjes met peper, zout en nootmuskaat.

Schroei de varkenshaasjes dicht in hete boter en bestrooi de bovenzijde met de jeneverbessen. Blus met een scheutje jenever en water. Bak 15 minuten rustig verder onder gesloten deksel en verwijder het vlees. Laat de haasjes rusten onder aluminiumfolie.

Ontvet de pan, blus met nog een scheutje jenever en giet er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte en werk af met enkele klontjes koude boter. Giet de saus door een zeef.

Serveer het vlees met de saus, gestoofde jonge wortelen en nieuwe aardappeltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.