Varkenshaasje met een crème van appel en rode kool

4
(40) 60

Was de rode kool en schil de appels. Snijd ze beide in reepjes en laat het geheel in wat boter sudderen in een kookpot gedurende 10 minuten.
Voeg daarna de bouillon toe en laat nog 20 minuten koken. Mix het geheel, kruid volgens smaak en houd warm in de gesloten kookpot.

Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke sneetjes, eventueel met een mandoline. Was de sneetjes niet om het zetmeel te behouden.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd het varkenshaasje in de lengte in twee en bedek elke helft op de vlakke kant met de sneetjes aardappel. Bak het vlees langs de aardappelkant in een pan, en draai het om. Bak verder in de oven, 6 tot 8 minuten, naargelang het gewicht van het varkenshaasje.

Was de verse spinazieblaadjes. Verdeel de warme rode kool/appel-mix over 4 diepe borden. Snijd het vlees in sneden en leg op de mix. Versier met enkele spinazieblaadjes en dien onmiddellijk op.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.