Varkenshaasje in kastanjecroûte met rode biet en wortelpuree

4
  • 1 varkenshaasje van ca. 350 g
  • 200 g gegaarde kastanjes
  • 250 g wortelen
  • 5 g komijnpoeder
  • 1/2 l room
  • 4 eetl mosterd met graantjes
  • 4 teentjes gekonfijte look (Om knoflook te konfijten: stoof hele knoflookbollen gedurende 4 uur in wat olijfolie in een pot. Het stoven gebeurt op zeer laag vuur.)

Voor de millefeuille van rode biet:

  • 1 gekookte rode biet
  • 50 g augurken
  • 80 g rode ui in brunoise
  • 10 cl witte wijn
  • 1 koffiel mosterd van Dijon

Kleur het varkenshaasje met peper en zout in de pan langs elke zijde.
Mix de kastanjes tot puree en smeer het haasje rondom in met de puree.
Zet de wortelen op in gezouten water en kook ze tot puree.
Mix ze en voeg 1 flinke dl room toe, alsook de komijn.


Snijd de rode ui in brunoise en snijd ook de augurken in gelijke stukken, laat zweten in de pan en blus met witte wijn.
Voeg de mosterd van Dijon toe.

Snijd schijfjes van de rode biet en steek ze uit met een rond vormpje van 2 cm diameter.
Maak een millefeuille van rode biet met daartussen de farce van rode ui met augurken.
Schuif het varkenshaasje en het taartje van rode biet in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C.
Baktijd: 20 minuten.
Laat de rest van de room met de graantjesmosterd inkoken. Kruid met peper en zout.

Snijd het varkenshaasje in nootjes en leg op het bord naast de rode biet en de wortelpuree.
Serveer de saus apart.
Leg er telkens een opgewarmde teen gekonfijte knoflook bij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.