Varkenshaasje in bladerdeeg met rode wijnsaus

4

Voor de saus

  • 1 bakje paddestoelen
  • 2 sjalotten
  • 1,5 dl rode wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • koude boter
  • peper en zout

Kruid de varkenshaasjes met peper, zout en nootmuskaat. Schroei rondom dicht in hete boter en laat rusten.

Was de spinazie en kook ze in gezouten water. Knijp de spinazie vervolgens grondig uit. Snijd de spinazie in stukken en meng er een klontje boter door.

Leg in het midden van de vellen deeg een laagje spinazie net zo groot als het stuk vlees. Leg de varkenshaas bovenop en strijk de randen van het deeg in met losgeslagen eigeel. Zo zullen de pakketjes goed sluiten als je het deeg dichtvouwt.

Leg het vlees omgekeerd, deze keer dus met de spinazie naar boven op een ovenplaat. Strijk ook de bovenzijde van het bladerdeeg in met eigeel. Verwarm de oven voor tot 220°C. Zet het vlees in de oven en draai de temperatuur terug naar 180°C. Laat zo’n 18 minuten goudbruin bakken en laat vervolgens rusten.

Snipper de sjalotten en breng aan de kook met de rode wijn en de fond. Laat tot ongeveer een derde rustig inkoken.

Snijd de paddestoelen en bak ze in boter. Kruid met peper en zout.

Monteer de saus met stukjes koude boter en giet ze door een zeef bij de paddestoelen.

Snijd mooie plakken van het vlees en serveer met de paddestoelen en de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.