Varkensgebraad op een bedje van geraspte aardappelen met kaas

4
(35) 75

Verwarm de oven voor op 160°C.
Kruid het varkensgebraad aan alle kanten met zout en peper. Laat de boter smelten in een ovenschotel en bak het gebraad kort aan. Leg het op een bord om het sap te recupereren. Houd de ovenschotel opzij.
Was de peterselie en hak deze fijn. Schil de aardappelen en rasp ze in een slaschotel. Voeg hierbij de gehakte peterselie en de geraspte kaas. Meng tot een homogene massa en kruid indien nodig met zout en peper.
Verdeel het aardappelen/kaas/peterselie mengsel over de ovenschotel.
Leg het varkensgebraad erop en zet in de oven gedurende 1 uur.
Laat daarna het vlees rusten in de oven, met de deur open, gedurende 10 minuten.
Snijd het varkensgebraad in sneden en leg deze op het aardappelmengsel. Versier met de plakjes mozzarella.
Serveer onmiddellijk.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.