Varkensgebraad met witbier

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
4
  • 1 kg varkensgebraad
  • 100 g boter
  • Vers gemalen peper, zout, muskaatnoot
  • 1 flesje witbier
  • 2 el rodebessengelei
  • 50 g rozijntjes
  • Jonagold-appelen
  • Verse muntblaadjes

Laat het gebraad in hete boter aan alle kanten in ongeveer 15 minuten kleuren. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Overgiet met bier, roer de bessengelei erdoor en voeg de rozijntjes en de geschilde en in vieren gesneden appelen toe.

Laat nog ongeveer 40 minuten bakken in de op 200°C voorverhitte oven en bedruip nu en dan met wat saus.

Neem het vlees uit de pan, snijd het in plakken.
Verdeel het vlees over de warme borden en overgiet met de saus.

Garneer met vers gehakte munt en serveer met kroketten of aardappelnootjes.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief