Varkensgebraad met primeurgroenten

4
  • 800 g varkensgebraad
  • 3 ansjovisfilets (gezouten)
  • 6 teentjes knoflook
  • 600 g rode aardappelen (kleine)
  • 300 g minicourgettes
  • 200 g groentenmix (mini wortelen, raapjes, bloemkooltjes...)
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes salie
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 300 ml kalfsfond
  • 1 kl maïszetmeel (maïzena)
  • Olijfolie
     

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knoflook in plakjes en hak de ansjovis in stukjes. Halveer de courgettes en de aardappelen.

Maak insnijdingen in het vlees en duw de knoflookplakjes en de ansjovisstukjes in de gaten. Kruid af met grof zeezout en peper. Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en leg er de aardappelen rond. Besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voeg na 20 minuten de mini-groenten, courgettes en verse kruiden toe. Bak nog 20 minuten verder.

Haal het vlees en de groenten uit de pan. Leg alles op een serveerschaal en dek af met aluminiumfolie. Breng de kalfsfond aan de kook met de sinaasappelrasp en -sap. Laat even inkoken. Voeg wat in water opgeloste maïzena toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in plakken. Serveer met de aardappelen, groenten en sinaasappelsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.