Varkensgebraad boulangère

4
  • 1 stuk varkensgebraad van 800 g
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 1 bolletje knoflook
  • 1/2 l groentebouillon
  • boter en olijfolie
  • verse laurier
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • peper en zout
Snijd het gebraad in plakken en dien op met een portie groenten en aardappelen.

Bak het vlees rondom goudbruin in een braadpan, in boter en olijfolie. Kruid het met peper en zout.  Zet het, al naargelang de dikte, 15 à 20 minuten in de oven op 175° C.

Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in grote stukken.  Bak ze aan in olijfolie en doe ze in een ovenschaal.

Maak de knoflookteentjes los (zonder ze te pellen). Pel de uien en snijd ze in ringen.

Stoof de uien en de knoflookteentjes, samen met een blaadje laurier en een takje tijm en rozemarijn, even aan in een likje olie. Leg ze bij de aardappelen.  Schenk er de bouillon bij. Zet 15 minuten in de oven op 175°C.

Druk de gare knoflook met een mes uit het velletje en bestrijk er de aardappelen mee.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.