Varkenscarré met cider

4
  • 1 varkenscarré van 1 kg
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 ongepelde teentjes knoflook
  • 3 dl cider
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 2 appelen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 bussel groene asperges
  • 50 g boter
  • peper en zout
     

Schik het vlees, de rozemarijn en knoflook in een ovenschaal.
Kruid met zout en peper.
Leg er klontjes boter op en braad het 1 uur in een voorverwarmde oven van 175° C.
Haal het uit de schaal en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Blus de schaal met cider.
Doe er azijn bij en laat tot de helft inkoken.
Kruid met zout en peper en bind met klontjes koude boter.
Zeef de saus.

Snij de appelen in kwartjes, verwijder het klokhuis en de pitjes.
Bestrooi ze met wat suiker en versgemalen peper.
Bak ze goudbruin in wat boter.

Blancheer de asperges 3 minuten in ruim zout water.

Snij het vlees in plakjes, overgiet met saus en serveer samen met de appelen en de asperges.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.