Varkenscarré met cider

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 70

Ingrediënten

  • 1 varkenscarré van 1 kg
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 ongepelde teentjes knoflook
  • 3 dl cider
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 2 appelen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 bussel groene asperges
  • 50 g boter
  • peper en zout
     

Recept

Schik het vlees, de rozemarijn en knoflook in een ovenschaal. Kruid met zout en peper.

Leg er klontjes boter op en braad het 1 uur in een voorverwarmde oven van 175° C. Haal het uit de schaal en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Blus de schaal met cider. Doe er azijn bij en laat tot de helft inkoken. Kruid met zout en peper en bind met klontjes koude boter. Zeef de saus.

Snij de appelen in kwartjes, verwijder het klokhuis en de pitjes. Bestrooi ze met wat suiker en versgemalen peper. Bak ze goudbruin in wat boter.

Blancheer de asperges 3 minuten in ruim zout water.

Snij het vlees in plakjes, overgiet met saus en serveer samen met de appelen en de asperges.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.