Vanillemuffins

6
(10) 60

Voor 12 muffins

  • muffin bakvorm
  • 12 papieren vormpjes
  • 250 g bloem
  • 150 g suiker
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 vanillestok
  • 160 ml melk
  • 118 ml maïsolie of gesmolten boter

Doe bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
Doe het ei, de melk, het merg van de vanillestok en de olie of boter in een andere pot en klop even alles door elkaar.
Nu voeg je de vloeistof bij de droge ingrediënten en meng je alles met een houten lepel door elkaar.
Kan geen kwaad als er kleine klontjes inzitten. Niet te lang roeren.

Dan doe je de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul je deze tot 2/3.
Eventueel kan je in het midden van de muffin wat confituur of nutella doen.
Bak in de braadoven met het rooster op de bodem en plaats de koude bakplaat op de 2 de richel van boven.
Dit gedurende 20 tot 25 minuten.
Laat afkoelen. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.