Uiensoep met kaas

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Uiensoep met kaas is een klassieke combinatie die je in zowat elk restaurant of café op de menukaart zal terugvinden. Wil je ook thuis genieten van deze topper? Volg ons recept en maak lekker zelfgemaakte uiensoep.

Ingrediënten

Recept

Maak de selder en de prei schoon. Schil daarna de aardappelen.

Snipper een derde van de ui zeer fijn en houd apart. Hak de andere groenten grof en stoof aan in de helft van de boter.

Voeg een beetje water toe en laat enkele minuten sudderen.

Voeg tijm en laurier toe samen met de rest van het water. Breng het onder deksel aan de kook, zet het vuur wat lager en laat zachtjes garen.

Haal de soep door een roerzeef laat opnieuw enkele minuten laten koken.

Laat ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen. Voeg dit bij de soep.

Leg in elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit en vul daarna met de uiensoep. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.