Trio van konijnrillette

2
90
  • konijn van 1 kg, in stukken
  • grote wortel
  • 2 witte ajuinen + ¼ ajuin
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 groot glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Maak eerst de basis. Giet een scheut olijfolie in een pan (die ook in de oven kan) en bruin het konijn. Snijd de wortel en de 2 ajuinen in stukken. Leg ze, samen met de look en de kruiden, tussen het konijn. Laat 5 minuten stoven.

Giet er de wijn bij, zet het deksel op de pan en zet 50 minuten tot 1 uur in de oven op 180° C. Voeg meer olie en wijn toe als je merkt dat het vlees droog bakt. Haal de pan uit de oven en laat afkoelen.

Haal het vlees van de botten en doe het in een kom, meng er de gare ajuin, de lookteentjes en de kruiden onder en giet er een scheut olijfolie bij. Maak dan de rilettes.

Rillette 1: Neem 1/3 van het vlees en mix tot een dikke pasta. Gebruik een lepel om alles goed te mengen. Voeg eventueel nog wat olie toe. Kruid met peper en zout.

Rillette 2: Neem 1/3 van het vlees uit de kom en mix met 1/4 fijngesnipperde ajuin. Kruid met peper en zout.

Rillette 3: Doe de rest van het konijn in de mixer en voeg er de gare wortel aan toe. Mix en kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.