Trifle met crème anglaise

Geert Van Der Bruggen
4

Voor de trifle:

  • 1 kleine kant-en-klare cake
  • een scheutje Mandarin Napoléon
  • 1 bakje framboosjes
  • slagroom
     
Als je melk kookt, durft de pan onderaan wel eens te verbranden. Dat kan je vermijden door de pan eerst met koud water te spoelen en zo zonder af te drogen op het vuur te zetten.

Spoel de pan met water. Giet er de melk in en breng aan de kook. Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de hulzen bij de melk en laat even doorkoken.

Klop intussen de eierdooiers schuimig met de suiker.

Giet de kokende melk al kloppend door de eierdooiers. Doe alles terug in de pan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden. Blijf wel onder het kookpunt, want dan gaat alles schiften. Mocht dit toch gebeuren, kan je de anglaise redden met een staafmixer. Bedek de achterkant van je lepel met wat van het mengsel. Als je er een streep door kan trekken is de anglaise voldoende ingedikt. Giet over in een andere kom om af te koelen.

Dit is de basis voor heel wat desserts. Heel lekker is een Engelse trifle, die je ook met echt Belgische ingrediënten kan maken. Snijd de cake in stukken van 2 op 2 cm en sprenkel er flink wat Mandarin Napoléon of een andere lekkere likeur overheen. Doe de stukjes cake in een groot wijnglas en strooi er wat framboosjes overheen. Vul het glas met crème anglaise en laat goed koud worden in de koelkast. Werk af met slagroom.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.