Trifle met crème anglaise

4

Voor de trifle:

Meringue:

  • 3 eiwitten
  • 80 g poedersuiker
  • gasbrandertje
Mocht je crème anglaise schiften, kan je hem proberen te redden met een staafmixer.

Giet de melk in een kookpan. Snijd het vanillestokje overlangs middendoor en schraap er het merg uit. Breng de melk samen met vanillestokje en vanillemerg aan de kook. 

Klop intussen de eidooiers schuimig met de suiker.

Haal het vanillestokje uit de de melk. Klop de melk al roerend, in een dun straaltje, onder de eidooiers.
Doe alles terug in de kookpan en zet op een laag vuurtje. Blijf roeren tot de dooiers beginnen te binden. Blijf wel onder het kookpunt, anders gaat de vanillecrème schiften.
Bedek de achterkant van je lepel met wat van het mengsel. Als je er een streep door kan trekken is de anglaise voldoende ingedikt. Giet over in een andere kom om af te koelen.

Snijd de cake in stukjes van 2 op 2 cm. Besprenke de cake met de Mandarin Napoléon of Limoncello.
Verdeel de cakestukjes in 4 grote wijnglazen en strooi er wat aardbeien en frambozen overheen. 
Vul het glas verder met de crème anglaise en laat goed koud worden in de koelkast.

Voor het serveren maak je de meringue klaar.
Klop de eiwitten stijf en voeg in delen het poedersuiker toe. Schep de meringue bovenop de crème anglaise en vorm met de achterkant van een lepel wat pieken.
Bewerk de meringue met een gasbrandertje tot het goudbruin gebint te kleuren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.