Traag gegaard rundvlees met geglaceerde worteltjes

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

200

Door het vlees traag te garen in een heerlijke kruidenmengeling wordt het extra smaakvol én mals. Serveer met geglaceerde wortelen en een sausje om duimen en vingers van af te likken. 

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • bosje tijm
  • 1 chilipeper
  • 500 g wortelen
  • 1,5 kg runderborst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 80 g bruine suiker
  • 750 ml water
  • 125 ml appelazijn
  • 125 ml  whisky
  • 1 el honing
  • 100 ml ketchup
  • 80 ml witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worcestershiresaus
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de kruidenmengeling:

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el donkere suiker
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl peper van de molen
  • 1 tl zout

Recept

1 dag op voorhand:

Meng alle ingrediënten voor de kruidenmengeling en wrijf er het gebraad mee in.  Dek af met folie en laat een nacht marineren in de koelkast.

De dag zelf:

Haal het stuk vlees 1 uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Snijd de rode ui in partjes en de chilipeper in ringen.

Leg het stuk vlees in een ruime ovenschaal. Leg er de rode ui, laurier, de helft van de tijm, chilipeper, suiker en peperkorrels bij. Giet er het water, azijn en whisky bij.
Dek het vlees goed af met aluminiumfolie en plaats 3 uur in de oven.

Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Bak ze even aan in wat boter.  Strooi er de resterende tijm over, druppel er de honing over en bak 1 minuut verder. Blus met wat water, kruid met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen.

Haal het vlees uit de oven en giet het vocht door een zeef. Bak het vlees langs beide kanten in hete olie krokant. Verwarm de helft van het braadvocht met de ketchup, witte wijnazijn, mosterd en Worcestershiresaus. Laat tot de gewenste dikte inkoken.

Serveer de saus, samen met de worteltjes, bij het vlees.

Lekker met knolselderpuree.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.