
Ingrediënten
- 4 mooie stukken kabeljauw
- mosterd
- 200 g broodkruim
- 50 g verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
- olijfolie
- 800 g aardappelen
- melk
- boter
- peper en zout
- 4 dikke stronken witloof
- 4 plakken Passendale Prelude
- 3 eieren
- 100 g boter
- ½ fles trappistenbier
Recept
Meng het broodkruim met ¾ van de verse kruiden, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de kabeljauw met wat mosterd en bedek deze dan met een dikke laag van het kruim. Plaats 25 à 30 min. in een oven van 180°C.
Maak van de aardappelen een smeuïge puree en werk af met een nootje boter en de rest van de verse kruiden.
Gaar het witloof tot het al het vocht mooi heeft opgenomen.
Wentel het daarna in een plak Passendale Prelude.
Plaats in de oven tot de kaas lichtjes zacht wordt.
Klop de eierdooiers en het bier met wat peper en zout tot een luchtige sabayon.
Als deze mooi cremeux is, werk hem dan af met enkele nootjes malse boter.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.