Tortilla met “onglet”, drie bonen-salade, avocado en tomatensalsa

4
  • 350 g onglet (binnenspier)
  • 3 avocado’s
  • 5 tomaten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 3 takjes koriander of platte peterselie, fijngesnipperd
  • 150 g witte bonen, gespoeld, uit blik
  • 100 g rode bonen , gespoeld, uit blik
  • 150 g flageoletbonen, gespoeld, uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel sambal of enkele druppels tabasco
  • 1 dl magere vleesbouillon
  • 2 citroenen
  • peper van de molen
  • 4 volkoren tortilla’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tabasco
  • sambal
     

Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de tomatenblokjes met de fijngesnipperde sjalotten, het sap van 1/2 citroen, 1 eetlepel olijfolie en de fijngesnipperde koriander of platte peterselie.
Prak het vruchtvlees van de avocado’s grof met een vork en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
Breng op smaak met peper van de molen en eventueel enkele druppels tabasco.

Snijd het vlees in stukjes en bak het kort aan in een weinig olijfolie, voeg de bonen en de tomatenpuree toe en roer alles goed om.
Blus met magere vleesbouillon en voeg naar smaak wat sambal of tabasco toe.
Laat alles even indikken en neem de pan van het vuur.

Gril de tortilla’s kort op een hete grillplaat of warm ze even op in de oven.
Verdeel er wat avocadomengeling over en schik er de bonensalade met het vlees op.

Serveer met de tomatensalsa en voorzie wat extra citroen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.