Tortilla met Moese patat en witte pensen

4
  • 600 g Moese patatten
  • 3 witte pensen
  • hoeveboter
  • 6 eieren
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 tomaat
  • bieslook
Een Vlaams roodbruin bier past perfect bij dit gerecht.

Was de aardappelen grondig en snijd in dikke schijven. Kook gaar in gezouten water en giet af.

Verwarm de oven op 160°C.

Snijd de pensen in schijven en bak mooi bruin in hoeveboter, zet ze even opzij.  Smelt nog wat extra hoeveboter en voeg de aardappelschijven toe.

Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet over de aardappelen en schuif de pan in de oven.

Schik na 15 minuten de schijfjes pens op de tortilla en laat nog 10 minuten mee opwarmen.

Werk de tortilla af met de stukjes tomaat en bieslook.

Dit gerecht kan je warm, lauw of koud eten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.