Tortilla met Moese patat en witte pensen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 35

Ingrediënten

  • 600 g Moese patatten
  • 3 witte pensen
  • hoeveboter
  • 6 eieren
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 tomaat
  • bieslook

Een Vlaams roodbruin bier past perfect bij dit gerecht.

Recept

Was de aardappelen grondig en snijd in dikke schijven. Kook gaar in gezouten water en giet af.

Verwarm de oven op 160°C.

Snijd de pensen in schijven en bak mooi bruin in hoeveboter, zet ze even opzij.  Smelt nog wat extra hoeveboter en voeg de aardappelschijven toe.

Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet over de aardappelen en schuif de pan in de oven.

Schik na 15 minuten de schijfjes pens op de tortilla en laat nog 10 minuten mee opwarmen.

Werk de tortilla af met de stukjes tomaat en bieslook.

Dit gerecht kan je warm, lauw of koud eten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.