
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 200 g zalm in dunne plakjes
- 8 eieren
- 1 rode ui
- olijfolie
- zout en peper
- 1 tomaat in schijfjes
Een perfecte tortilla moet een natte kern hebben. Lekker met wat zeezout en dille.
Recept
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd vervolgens de ui in ringen en gaar alles in een pan met olijfolie. Vermijd kleuring. Laat het geheel uitlekken in een zeef.
Kluts de eieren. Meng ze met de aardappelen, gebakken ui en zalm in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak het mengsel op een zacht vuurtje en leg het voorzichtig op een bord. Plaats vervolgens de pan op het bord en draai. De omelet komt omgekeerd in de pan terecht. Bak nog enkele minuten aan deze kant. Schik er de schijfjes tomaten op.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.