Torentje van aardappel en foie gras met een chutney van appel en biet
Ingrediënten
- 8 kleine vastkokende aardappelen ( ongeveer 600 g)
- 200 g bereide ganzenleverpastei
- 1 rode biet
- 2 appelen
- gember
- kerrie
- paprika
- 2 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- peper en zout
Recept
Was de aardappelen en leg ze in een slakom. Vul de kom voor de helft met water.
Dek de kom af met een folie en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven (op middelmatig vermogen).
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Snijd de foie gras in schijfjes van 1/2 cm dik.
Leg folie op de bodem van 4 kleine terrines of 1 grote terrine. Leg er dan afwisselend de schijfjes aardappel en foie gras in. Kruid elke laag met peper en zout.
Druk het geheel lichtjes aan en zet 15 minuten op een koele plaats.
Voor de chutney
Schil de appelen en snijd ze in blokjes. Doe hetzelfde met de biet.
Giet de azijn en honing in een kookpan.
Verwarm dit tot u een lichte karamel krijgt en voeg dan de appelen, biet en kruiden toe.
Laat 15 minuten op een zacht vuurtje inkoken en roer goed.
Haal de pastei uit de vorm en dien koel op in combinatie met de chutney.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.