Tonijnmoten met een peperkorstje en erwtjes met munt

4
20
  • 800 g diepvrieserwtjes
  • 4 stukken tonijn van ongeveer 100 g
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels fijngesnipperde munt
  • 8 eetlepels gemengde fijngestampte peper
  • zout en peper

Kook de diepvrieserwtjes beetgaar in een bodem kokend water.
Fruit de ui enkele minuten in een pan met een lepel olijfolie.
Voeg de uitgelekte erwtjes, de groentebouillon, de munt en 50 ml water toe.
Breng op smaak met peper, meng voorzichtig en laat nog 5 minuten stoven op een laag vuur.

Kruid de tonijnmoten met wat zout.
Giet het pepermengsel in een plat bord en wentel er de tonijnmoten in.
Bestrijk de bodem van een gietijzeren of een antikleefpan met de rest van de olie met behulp van een borsteltje.
Bak de tonijn 3 à 4 minuten aan elke kant op een hoog vuur.
Het binnenste moet nog rozig zijn (afhankelijk van uw smaak).

Serveer de tonijnmoten met de erwtjes met munt en bijvoorbeeld een aardappelgratin.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.