Tongscharfilet met salade Liégeoise en béarnaise

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

bearnaisesaus:

  • 150 g boter
  • 3 eierdooiers
  • 4 el dragonazijn
  • 2 el water
  • 2 el gehakte dragon
  • peper en zout

 

Vis en vlees dat is zoals de polders en de zee, ze gaan heel goed samen.

Recept

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, verfris ze in koud water en snijd ze in stukjes van 5 mm.

Was de aardappeltjes grondig en snijd ze met schil in blokjes van 5 mm. Pel de uien en snijd ze in blokjes van 5 mm.

Blancheer het gerookte spek en snijd in blokjes.

Bak de spekblokjes samen met de aardappelblokjes, laat lichtjes bruinen. Voeg de uien toe en 2 minuten later de boontjes en de mini-shiitake. Kruid met peper en zout. Deglaceer met de dragonazijn.

Bearnaisesaus

Laat de boter smelten, maar niet te heet worden. Klop de eierdooiers met de dragonazijn en 2 el water tot dik schuim in een pannetje op zacht vuur, laat niet te heet worden, want dan stollen de eieren. 

Klop er beetje bij beetje de gesmolten boter door tot er een dikke saus ontstaat. Blijf nog minstens 5 minuten kloppen. Breng dan op smaak met peper, zout en de gehakte dragon.

Tongschar

Bak de dubbelgevouwen tongscharfilets in geklaarde boter, na 3 minuten draai je de filets om en temper je het vuur. Laat nog 3 minuten verder garen.

Serveer

Schik de tongscharfilet op een bord, dresseer de salade erover en lepel wat bearnaisesaus ernaast.

 

Recept: Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.