Tongschar Véronique

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Ingrediënten

  • 8 tongscharfilets
  • 50 g fijngesneden sjalot
  • 150 g witte wijn
  • 100 g visfumet
  • 100 g room
  • boter
  • peper en zout
  • 8 druiven
  • 100 g girollen

 

Eén van de typische aroma’s in tongschar is een boterachtig aroma. Mooie combinaties zijn perzik, avocado, wortel, koffie, brood, chocolade, spruitjes, bloemkool, kool, karnemelk en roomkaas.

Recept

Stoof de sjalot in een klontje boter. Bevochtig met witte wijn en laat voor de helft inkoken. Voeg visfumet en room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Zeef. Mix er een klontje boter onder.

Pel en halveer de druiven.

Was de champignons en droog zorgvuldig. Bak in hete boter. Kruid met peper en zout.

Snijd de tongscharfilets in twee. Kruid de velzijde met peper en zout. Wrijf een ovenschaal in met wat boter. Leg de tongscharfilets met de gekruide zijde naar onder in de ovenschaal. Voeg een scheut visfumet en witte wijn toe. Dek af met aluminiumfolie. Gaar de filets in een voorverwarmde oven van 150°C.

Serveer met de gebakken champignons en druiven. Lepel wat saus over de filets.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.