Tongschar op zijn geheel gebakken met boerenboter en een tomatenslaatje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 25

Ingrediënten

  • 4 grote tongscharren van 500 g elk, zonder vel en kop
  • 2 grote tomaten
  • 20 kleine tomaatjes
  • 2 aardappelen (bintjes)
  • 1 stuk harde kaas om te raspen
  • 1 dl geklaarde boter
  • 150 g boerenboter
  • arachideolie
  • citroen

sjalotvinaigrette:

  • 1 dl arachideolie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl rode-wijnazijn
  • 1 fijngesneden sjalot
  • peper en zout

 

Elke platte vis leent zich uitstekend om gewoon puur te bakken in de beste boter, eenvoudig maar megalekker.

Recept

Sjalotvinaigrette: meng alle ingrediënten onder elkaar. Doe de vinaigrette in een afgesloten fles en bewaar in de koelkast.

Snijd de aardappelen in schijfjes en frituur ze krokant tot kleine chips, ongeveer 4 minuten op 160°C in arachideolie.

Meng de kleine tomaten met ½ dl vinaigrette en verdeel ze over 4 individuele kommetjes. Snijd de grote tomaten in fijne schijfjes (met de mandoline) en schik ze op de tomaatjes. Werk af met de chips en rasp er wat kaas over.

Bak de tongschar aan beide kanten in geklaarde boter.

Leg de tongschar op een heet bord en lepel er de gesmolten boter over. Serveer met het tomatenslaatje en apart geraspte kaas en een citroenschijfje voor de liefhebber.

 

Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.