Tongschar met tuinkruiden, aardappelcrème en paprikasaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 tongscharren, in filet
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8 blaadjes spinazie
  • 8 blaadjes platte peterselie
  • 1dl melk
  • sap van ½ citroen
  • rasp van ½ citroen
  • 1dl olijfolie

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en droog kort op hoog vuur. Haal de aardappelen vervolgens door een roerzeef. Warm de melk en de olijfolie op. Werk er de aardappelpuree mee af. Breng op smaak met de citroenrasp, citroensap, peper en zout.

Spoel de filets en rol in elke stuk een blad spinazie, peterselie en basilicum. Rol de filets op.

Rooster de paprika in open vuur. Verwijder de pel en mix alles. Haal door een zeef en warm de saus op. Werk af met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.

Stoom de filetrolletjes in 6 à 8 minuten gaar. Serveer op warme borden, lepel er de puree langs, werk af met de saus.

Stoom de filetrolletjes in 6 à 8 minuten gaar. Serveer op warme borden, lepel er de puree langs, werk af met de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.