Tongschar met spinazie, salie en schuim van hazelnootboter

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 4 tongscharren zonder kop op de graat gehalveerd
  • 50 g kappers op zout
  • 12 kokkels
  • 12 salieblaadjes
  • 100 g tempurabloem
  • 100 g water
  • 1l frituurolie
  • 1 citroen
  • 100 g spinazie
  • 50 g boter
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 100 ml visfumet
  • 80 g hazelnootboter (laat de boter donker worden op een laag vuur)
  • 20 g koude boter

 

Recept

Stoof de spinazie aan in wat boter. Bak de vishelften langzaam in wat boter en giet telkens de boter terug over de vis zodat hij sappig blijft.

Spoel de kappers meermaals tot het overtollige zout verwijderd is.

Meng de tempurabloem met het water, haal de salieblaadjes erdoor en bak krokant in frituurolie van 180°C.

Dompel de kokkels gedurende 10 sec onder in heet water.

Snijd de partjes uit de citroen.

Breng voor de saus de visfumet aan de kook, voeg de boters toe en mix schuimig met een staafmixer.

Plaats de spinazie op bord, schik de vis erop en beleg met kappers, citroen, salie en schuimsaus. Werk af met de kokkels.

 

Recept Dimitry Lysens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.