Tongschar met prei en girolles

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

4 tongscharfilets

2 stengels preiwit

1 sjalot

150 g girolles

1dl witte wijnazijn

1dl droge sherry

100 g boter

enkele kapucijnblaadjes en bloemetjes

peper en zout

 

Girolles zijn zalig, ze maken van dit gerecht een luxegerecht.

Recept

Was het wit van de prei en snijd in 2 gelijke stukken. Stoom 15 minuten op 100°C. Snijd het binnenste van de bekomen balkjes er voorzichtig uit, snij fijn en stoof aan met wat fijngesneden sjalot en girolles.

Breng 50 g girolles aan de kook met de droge sherry en witte wijnazijn. Laat tot de helft reduceren, zeef en bind de saus met 50 g koude boter.

Bak de tongscharfilets en de overgebleven girolles in boter. Kruid met peper en zout.

Vul de preibalkjes met de prei/champignonmengeling, schik de vis erop en giet er royaal de saus over. Werk af met de kapucijnblaadjes en –bloemetjes.

 

Recept Dimitry Lysens

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.