Tongschar met paprika en gekonfijte citroen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Ingrediënten

  • 1 grote tongschar
  • 5 eetl paprikapoeder
  • 3 gekonfijte citroenen (kant-en-klaar te koop)
  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • 1 scheut olijfolie
  • peper en zout

 

In vroeger dagen werd tongschar aan onwetende klanten al eens geserveerd als gewone Noordzeetong.

Recept

Schil en ontpit de tomaten. Hak het vruchtvlees in blokjes. Hak de ui fijn.

Bestrijk een ovenschotel, waar de vis in zijn geheel in kan, met olijfolie. Strooi er de gehakte ui in uit. Strooi er dan de tomatenblokjes in uit.

Bestrijk de schoongemaakte tongschar met paprikapoeder, peper en zout.

Leg de vis in de ovenschotel. Leg rondom de vis schijfjes gekonfijte citroen. Bestrooi met olijven.

Bak de vis gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.