Tongschar met broccolipuree, mousselinesaus

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Verras vrienden en familie met dit eenvoudige gerecht. De mousselinesaus en gefrituurde uitjes vormen een onweerstaanbare combinatie met de goudgebakken tongschar.

Ingrediënten

 

Mousselinesaus:

  • 4 eidooiers
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g boter
  • 100 ml room

 

 

 

 

Recept

Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde aardappelen. Hou  ¼ mooie kleine roosjes apart voor de afwerking. Pureer de rest met de gekookte aardapplen, breng op smaak met olijfolie, geraspte citroenschil, peper en zout.

Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin, in ruim wat boter. Kruid met peper en zout.

Maak de mousselinesaus. Klop de eidooiers los met het citroensap en room. Warm op een zacht vuurtje op, blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Haal van het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de apart gehouden broccoli en gesnipperde knoflook in boter, breng op smaak met peper en zout.

Maak de bordjes, verdeel de broccolipuree en de gebakken broccoli over de 4 borden. Leg er een tongschar bij en lepel er de mousseline over. Werk af met gefrituurde uitjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.