Tongschar met broccolipuree, mousselinesaus

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Verras vrienden en familie met dit eenvoudige gerecht. De mousselinesaus en gefrituurde uitjes vormen een onweerstaanbare combinatie met de goudgebakken tongschar.

Ingrediënten

  • 4 tongscharren, panklaar
  • 500 g broccoli
  • 250 g zachtkokende aardappelen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • Boter, om te bakken

 

Mousselinesaus:

  • 4 eierdooiers
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g boter
  • 100 ml room

 

 

 

 

Recept

Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde aardappelen. Hou  ¼ mooie kleine roosjes apart. Pureer de rest met de gekookte aardapplen, breng op smaak met olijfolie, citroenrasp, peper en zout.

Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin. aan beide kanten in ruim wat boter, gedurende 2à 3 minuten langs beide kanten. Kruid met peper en zout.

Maak de mousselinesaus. Klop de dooiers los met het citroensap en room. Warm op een zacht vuurtje op, blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Haal van het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.