Tongschar in aardappel-tomatenbouillon met lamsoren

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 25

Ingrediënten

  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 rijpe tomaten
  • 4 tongscharren, schoongemaakt
  • 150 g lamsoren
  • 2 l visbouillon
  • een stukje citroengras
  • kruidentuiltje
  • 50 g boter
  • Peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze al dente in gezouten water. Ontvel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.

Was de lamsoren. Doe de tomatenpulp, kruidentuiltje en citroengras bij de bouillon. Pocheer 6 à 8 minuten de vissen in de bouillon. Filter het pocheervocht en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de aardappelen en tomaten aan de saus toe.

Smoor de lamsoren in boter.

Serveer de vis in diepe borden en serveer de bouillon erover. Lepel er als laatste de lamsoren over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.