Tongschar, geroosterde look, hoorn des overvloeds, gepofte krielaardappelen, zalf van chevrin

4
  • 400 g tongschar
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 koffiel Provençaalse kruiden
  • 8 mooie hoorn des overvloeds
  • 4 honingtomaten
  • 4 grote tenen roze look
  • 8 kleine krielaardappelen
  • 3 dl arachideolie
  • fleur de sel en zwarte peper
  • 100 g aardappelpuree
  • 20 g chevrin (zachte Ardense kaas type camembert, maar op basis van geitenmelk)

Voor de saus:

  • 3 dl kalfsjus
  • 1 dl jus van morieljes
  • 50 g boter

 

Smeer de tongschar in met olijfolie en Provençaalse kruiden. Gril de vis in een grillpan. Laat rusten. Fileer dan de vis en kruid hem met fleur de sel en zwarte peper.

Bak de dooierzwammen kort in een weinig boter, kruid met peper en zout.

Laat de honingtomaten in 1 dl arachideolie in de oven zacht poffen. Doe achtereenvolgens hetzelfde met de look en de aardappelen

Meng de aardappelpuree met de kaas en klop tot een homogene massa, controleer op kruiding.

Maak de saus. Laat de kalfsjus met de jus van morieljes voor de helft inkoken. Bind met boter en controleer op kruiding.

Trek een lijn met de aardappelpuree in het midden op het vlees. Schik de groenten ernaast op het bord. Nappeer het vlees met de saus.

 

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.