Tongschar gepocheerd met spitskool, hazelnoot en pommes fondantes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 90

Ingrediënten

Gefrituurd, gepocheerd, gestoomd of gebakken komt de fijne smaak van tongschar het best tot zijn recht.

Recept

Fileer de tongscharren, verwijder het vel. Kruid en pocheer kort in melk en boter. Verfris met citroensap. Paneer daarna met gecutterde hazelnoten.

Blancheer de grootste buitenste bladeren van de spitskool tot beetgaar en schrik af in ijswater. Snijd de kern van de spitskool fijn. Stoof gaar in de pan met boter en kruid. Maak dan van de grote bladeren en de gestoofde spitskool een cannelloni. Snijd in de gewenste vorm.

Steek de aardappelen uit in de gewenste vorm. Kleur aan in de pan, gaar verder in ossenvet gedurende 90 minuten op 90°C.

Werk het gerecht af met tuinkruiden.

 

Recept Filip Claeys

Foto Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.