Tongschar escabèche met kerstomaat

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 35

Ingrediënten

  • 2 tongscharren ontveld
  • 24 kerstomaten (gele en rode)
  • 4 dikke rijpe vleestomaten
  • 1 bussel basilicum
  • 2 sjalot
  • 1 teen look
  • 1 blad gelatine
  • olijfolie
  • oude jerez azijn
  • peper en zout

escabeche:

  • 2 dl azijn
  • 2 dl witte wijn
  • 2 g suiker
  • basilicumstengels
  • 1 g zout
  • 5 peperkorrels

 

 

Het zurige karakter van de escabèche is een perfecte match voor de tomaat.

Recept

Breng de ingrediënten voor de escabèche aan de kook en giet ze dadelijk over de tongscharren. Laat 3u afkoelen en snijd de vis van de graat.

Maak de tomatencompote: stoof 1 fijngesneden sjalot en 1 teen look aan met wat olijfolie. Voeg de gepelde en in stukken gesneden vleestomaten toe en laat 20 minuten sudderen. Voeg daarna helft van de basilicum en het gelatineblad toe en laat afkoelen. Roer los met peper en zout, enkel druppels olijolie en jerez azijn.

Dompel de kerstomaten even onder in kokend water, laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.

Snijd enkele ringetjes van de sjalot.

Plaats een lepel van de tomatencompôte onderaan. Beleg met de kerstomaten, de tongscharfilets, sjalotringen en basilicum. Werk af met peper en zout, enkel druppels olijfolie en jerez azijn.

 

Recept Dimitry Lysens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.