Tomatensaus

Saus
Type
Number of persons
Aantal personen

10

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 4 tenen look
  • 3,5 kg rijpe tomaten
  • 1 el zout
  • 1/2 el peper
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 el oregano
  • 1/2 el tijm
  • 2 takken verse basilicum

Recept

Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflook.

Neem een grote soepketel en fruit hierin de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie.

Voeg de tomaten, zout, peper en de gedroogde kruiden toe en laat ongeveer een uur pruttelen. Hoe langer de saus inkookt, hoe sterker de smaak wordt.

Haal de blaadjes laurier eruit en voeg op het einde de blaadjes basilicum toe. Mix de saus.

Je kan deze saus als basis voor je spaghettisaus gebruiken of andere getomateerde sauzen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.