Tomatensaus

10
(20) 60
  • 4 uien
  • 4 tenen look
  • 3,5 kg rijpe tomaten
  • 1 el zout
  • 1/2 el peper
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 el oregano
  • 1/2 el tijm
  • 2 takken verse basilicum

Pel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook.

Neem een grote soepketel en fruit hierin de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie.
Voeg de tomaten, zout, peper en de gedroogde kruiden toe en laat ongeveer een uur pruttelen.
Hoe langer de saus inkookt, hoe sterker de smaak wordt.

Haal de blaadjes laurier eruit en voeg op het einde de blaadjes basilicum toe. Mix de saus.

Je kan deze saus als basis voor je spaghettisaus gebruiken of andere getomateerde sauzen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.