Ben je geen fan van fruit- of groene smoothies? Probeer dan zeker eens zelfgemaakt tomatensap. Je kan het sap ook gebruiken als basis voor een heerlijke tomatensaus.
Ingrediënten
- tomaten
- zout
Recept
Gebruik rijpe tomaten die je een 10-tal minuten laat koken.
Giet de tomaten af en haal ze door de passe-vite. Gebruik het fijnste zeefje. Je kan eventueel ook de keukenrobot gebruiken.
Giet het sap in een kookpot. Gebruik hiervoor indien nodig nog eens een zeef.
Laat het sap opkoken en voeg ondertussen een snuifje zout toe.
Giet het kokende sap in glazen flessen. Doe de deksel erop en laat afkoelen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.